Külföldi  nyelvtanfolyam  típusok

  • Kezdőlap
  • Mielőtt kiválasztod

  • Nyelvtanfolyam típusok

Külföldi nyelvtanfolyam típusok

Mielőtt jelentkeznél külföldi nyelvtanfolyamra, fontos tudni milyen típusú tanfolyamok léteznek. Az, hogy melyik tanfolyam lesz legjobb számodra. Kettő dolog alapján tudod meg hoygmlyik tanfolyam lesz legjobb számodra - a jelenlegi nyelvszintedből és a célból, amit szeretnél elérni. Olyan tanfolyamot kell választani, ami eljutatt a kitűzött célodhoz.

A nyelvtanfolyamok elosztása:

Válazd ki a célodat, és jelentkezz a megfelelő tanfolyamra.

Általános nyelvtanfolyam

Az álatalános tanfolyam heti 15-20 órából áll és ez a leggyakoribb tanfolyam típus. A tanfolyam célja, hogy komplex legyen a fejlődésed, tehát hogy egyszerre haladjál mind a 4 alapterületen - a kommunikáció, bészélt nyelv megértése, írott szöveg megértése és a kiejtés. Az álatalános tanfolyam heti 15-20 óra.

Intenzív nyelvtanfolyam

Az általános tanfolyamhoz képest, az intenzív hetente 25 és 30 óra oktatást jelent. Több óra gyorsabb előrehaladást eredményez. Az órák reggel kezdődnek, ébéd szünet után pedig folytatódnak. Vannak iskolák ahol a délutáni leckék témaköre választható, diák előre eldöntheti mivel is szeretne foglalkozni, pl. uzleti angolal, vagy kiejtés gyakorlással.

Nyelvvizsgaelőkészítő tanfolyam

Ha nyelvvizsga megszerzése a célod, legjobb ha nyelvizsga előkészítő tanfolyamra jelentkezel. Vannak rovidfutamú, 4 hetes előkészitő tanfolyamok, de általában 10 - 12 hét tartamúak. Az hogy elegendő-e a 4 hetes, vagy 12 hetes tanfolyam, azt nyelvszint szerint álapítják meg. Mivel nem minden iskolában lehet vizsgázni a tanfolyam elvégzése után, olyan iskolába jelentkezz ahol ez lehetséges.

Kombinált nyelvtanfolyam

Kombinált tanfolyam ötvözi a csoportos oktatást egyéni órákkal. A reggeli csoportos órák után a tanuló 1 vagy 2 egyéni órán folytatja a tanulást. Délutáni foglalkozás lehet nyelvtan, speciális szókics bővítése, vagy helyes kiejtés gyakorlása.

Kiscsoportos nyelvtanfolyam

Kiscsoportos nyelvtanfolyam előnye az, hogy itt több idő jut minden diákra, így gyorsabb az előrehaladás. Általában 1O tagúak a csoportok, de vannak iskolák ahol ez a szám a 20-hoz közeledik. Minél többen vannak az osztályban, annál kevesebbet foglalkozhat az oktató egyes diákokkal. Kiscsoportos osztályban maximálisan 6 diák van, így mindekire több ideje jut. A tandíj drágább mint a nagy csoportos osztálynál, de olcsóbb az egyéni órák tandíjától.

Egyéni oktatás

A tanuló egyedül van az oktatóval. Sokkal hatékonyabb ez a tanfolyam és gyorsabb előrehaladást eredményez. Célszerű napi 3-4 tanóra, de növelheted a napi órákat egész 6-ra. A tandíj szempontjából ez a legdrágább tanfolyam.

Hosszú időtartamú tanfolyamok

Ha néhány hetes tanfolyam nem elegendő a célod elérésére, jelentkezz hosszútávú tanfolyamra. Ezek 8 és több heti tanfolyamok. Tandíj alacsonyabb mint a rövidebb tartamú kurzusoknál.

Tanártovábbképző tanfolyam

Az úgynevezett Teacher Traning tanfolyam az alap és a közepiskolákon oktatók részére vannak szervezve. Ezek általában 2 hetesek. A tanfolyam célja, hogy a reésztvevők megtanulják a legújabb oktatási módszereket és tananyagok használatát. Ezek a tanfolyamok az európai alapok által vannak támogatva az Erasmus program keretében.