Utazz olcsóbban külföldi nyelvtanfolyamra

 • Kezdőlap
 • Mielőtt kiválasztod

 • Utazz olcsóbban

Hogyan csökketheted a nyelvtanfolyam költségét

Nem kétség, hogy a külföldi nyelvtanfolyamok lényegesen drágábbak az hazai nyelvkurzsokhoz képest. De hozzá kell tenni, hogy külföldön sokkal hatékonyabb és gyorsabb előrehaladást érsz el a nyelvtanulásban. Olvasd el hogyan csökkentheted a külföldi nyelvtanfolyamod költségét.

A nyelvtanfolyam végleges ára attól függ, hogy milyen típusú kurzusra jelentkezel és milyen további szolgáltatásokat veszel igénybe. A végső ár ugyanabban az iskolában, de más-más feltételeknél, akár több százezer forint különbséget is jelenthet.

Hol tudsz megtakarítani?

 • kiutazás a tanfolyamra
 • szállás és ellátás
 • nyelviskolák tipusai
 • iskola és a szállás helye
 • szállás típus
 • utazás a szállásról
 • a tanítás ideje
 • osztályban tanulók száma
 • választható szolgáltatások
 • időszak
 • szervezés kezdete

Kiutazás a tanfolyamra

Egy külföldi nyelvtanfolyamra való utazás költsége a célország távolságatól függ. Ha az úti célod Anglia, utazhatsz autóbusszal, vonattal, vagy repülővel. De ha távolabb szeretnél angolt tanulni, pl. Ausztráliában vagy Kanadában, marad a repülőgép.

Olcsóbb megoldás: nézd át a fapados társaságok kínálatát. Olcsóbb megoldásnak van egy hátránya is, mivel a fapadosok távolabb reptéreken szállnak le. Így asztán a végső célbautazás valamivel többe fog kerülni. Ne hagyd utolsó pillantra a jegyvásarlást, ideális legalább három hónappal a kiutazás előtt megvenni a jegyet.

Szállás és ellátás

A szállás, étkezés és a helyi közlekedés országokként, de ugyanúgy a városokként is különböző.

Olcsóbb megoldás: olyan országot válassz, ahol alacsonyabbak a megélhetési költségek, hasonlíts össze a szállás, étkezés és az utazás költségeit több városban, kerüld a fővárost, az általában a legdrágább.

Nyelviskolák típusai

Nyelviskolákat több típusra oszthatjuk - vannak önálló iskolák, iskolák több fiókkal, és vannak nagy iskolaláncok, amelyek több országban is szervezik a nyelvoktatást. Az iskolák különböző árpolitikával dolgoznak.

Olcsóbb megoldás: hasonlíts össze az egyes iskolákat és figyelj oda, hogy milyen típusú. Nagy iskolaláncok gyakran drágabb díj mellet nem kinálják a megfelelő minőséget, itt inkább a iskola nevéért fizetsz. Inkább kisseb iskolák közül válásztjál és figyelj oda mi minden van beleszámítva az árba.

Iskola és a szállás elhelyezése

A városon belül változnak az árak attól függően, hogy az egyes iskolák hol helyezkednek el - a város központjában, vagy valahol a külvárosban.

Olcsóbb megoldás: hasonlíts össze az árakat és inkább kerüld a város központban működő iskolát. A külvárosban fekvő iskola előnye alacsonyabb tandíj és itt nagyobb a valószinűség, hogy az iskolához közel találsz szállást, ami olcsóbb mint a belvárosban. Így nem kell majd órákat utaznod a szállásról az iskolába és megtakaríttod az időt meg a szállás árát is.

Szállás típus

Vendéglátó családoknál való szállás drágább megoldás mint az apartman elszállássozás, de ez nem szabály. Sok iskolánál ez éppen fordítva van. Ott ahol nagyobb az erdeklődés az apartman tipusú szállás után, ott az árral szabályozzák az érdeklődőket. Málta szigetén még egy másik tényező is befolyásolja a szállás díját - az pedig az időszak. A nyári szezon alatt jóval drágább a szállás díj. Az árat az is befolyásolja, hogy hányan lesztek a szobán. Egyágyas szoba a legdrágább megoldás.

Olcsóbb megoldás: ott ahol adva van a lehetőség választásra inkább a kétágyas szobát válaszd, ez olcsóbb. Ha csak néhány hétre utazol nyelvtanfolymara családnál legyél. Több hónapos útnál az első négy héten válassz családi szállást és miután megszoktad az új környezetet, bérelj ki közösen más tanulótársakkal olcsóbb szállást.

Utazás a szállásról

Napi utazás a szállásról iskolába és vissza időigényes lehet és további kiadással jár. Ha sikerül közel laknod az iskolához, időt és pénzt is maetakarítasz. De viszont, ha a város központjába szeretnél menni, nem kerülöd el az utazást.

Olcsóbb megoldás: olyan iskolát keressél, ahol lehetséges közelben lakni.

A tanítás ideje

Vannak iskolák ahol csak reggeli taníttás van, de vannak olyanok ahol délben, vagy akár késő délután is kezdődik a tanítás. Ezeknél az iskoláknál a diákon múlik mikor kezdi a napi tanulást. Van akinek a reggeli a legjobb, másnak inkább későbbi kezdet felel meg. Olyan, aki nyelvtanulás mellet dolgozni is szeretne, annak fontos lehet ha be tudja osztani a kurzust a munkával. Nem elenyésző dolog, hogy a délutáni tanfolyamok olcsóbbak a reggelinél.

Olcsóbb megoldás: a reggeli taníttás a legdrágább, ha délbe kezded a tanfolyamot, olcsób lesz a tandíj, és ha mondjuk délután háromkor kezdesz, még többet takarítthatsz meg a tandíjon.

Osztályban tanulók száma

Olyan osztályban ahol több a diák, alacsonyabb a tandíj. De mivel az órán a foglakozások általában csoportban folynak, nem jelent nagy hátrányt a nagyobb létszámú osztály sem.

Olcsóbb megoldás: figyeld az egyes iskolák tandíj árait az osztályban való tanulók száma szerint és válassz olyat, ahol több diák van egy osztályban.

Választható szolgáltatások

Az iskolák alap kinálat mellet gyakran kinálnak plusz szolgáltatásokat is. Persze ezekért fizetni is kell. De biztosan szívesen hozzáfizet a diák, ha számára ez nagyobb kényelmet nyújt. Ez lehet pl. egy tengerre kilátó szoba, saját fürdőszobával rendlekező szállás, szervezett szabadidős programok, vagy repülőtéri transzfer az érkezéskor, esetleg a tanfolyam végén is.

Olcsóbb megoldás: ha nagyobb kényelmet szeretnél, válassz magadnak plusz szolgáltást. Általában a repülőtéri transzfert feleslegesnek tartunk. Például Londonban iskolával szervezett szálítás a szálllásra 100 fontba kerül. Ha viszont a busszal, vagy metróval utazol, az utat elintézed 15 fontal is. Persze, ha problémát jelent megkérdezni, hogy merre is kell menned, akkor a repülőtéri transzfer nem luxus, hanem szükség.

Időszak

Vannak iskolák, ahol az árak nyári szezonban mások mind az év többi részében. Így a tanfolyam július-augusztus néha még a szeptemberben is drágább. Valahol ez csak a szállásra vonatkozik, de vannak iskolák ahol a tandíj is függ a dátumtól.

Olcsóbb megoldás: kerüld a nyári utazást, inkább év elején, tavasszal vagy épp ősszel utazzál. Az olcsóbb ár mellet, ha figyeled majd a weboldalunkon az akciós kinálatokat, még egy akciós árat is kaphatsz.

Szervezés kezdete

Az iskoláknak megvannak a saját szervezési határidők. Így ha rovidebb idő alatt szeretnéd kezdeni a tanulmányaid, a tanfolyam össz ára megdrágul. Nagyon rövid idő, ez néhány nap vagy két héten belüli intézés. El lehet intézni az utadot úgy is, ha hetfőn jelentkezel és szombaton/vasárnap utazni szeretnél. Viszont így számítsál pótdíjjal.

Olcsóbb megoldás: az utadat két - három hónappal az indulás előtt kezd intézni, ha vízum köteles országba készülsz, elkezdheted nyugodtan fél évvel is az tervezett indulás előtt. Ráadásul ha jóval előre tudod az indulás időponot, a repülőjegy is olcsób lessz, mintha utolsó pillanatban vásarolnád a jegyet.