Kitűzött  cél  a  külföldi  nyelvtanfolyamon

  • Kezdőlap
  • Mielőtt kiválasztod

  • Kitűzött cél

Külföldi nyelvtanfolyam célmeghatározása

Egy külföldi nyelvtanfolyam egyértelműen a leghatékonyabb módja az idegen nyelv elsajátítására és a drágább megoldások egyike. Ezért fontos, hogy mielőtt kiutazol, döntsd el, hogy mit szeretnél elérni a nyelvtanfolyamon.

Mennyi ember, annyi különböző cél lehetséges. Itt van a leggyakoriabbak listája:

Keresd meg az célodat, és jelentkezz a megfelelő tanfolyamra.

Végre képes vagyok beszélni

Ha végleg szeretnéd elveszteni a gátlásoid az idegen nyelv használatában, utazz külföldre és vegyél részt egy nyelvtanfolyamon. Arra hogy végre képes legyél idegen nyelven kommunikálni jelenkezz egy általános nyelvtanfolyamra. Már egy négy hetes tanfolyam után biztosan képes leszel gátlások nélkül beszélni. Bővebben itt írunk a tanfolyam optimális intenzitás és időtartam kiválasztásáról. Olvasd el!

Egy teljesen új nyelvet meygek tanulni

Ha szeretnél olyan idegen nyelvet elsajátítani, amelyikel idáig egyáltalán nem jőttél kapcsolatba, a kezdet nagyon nehéz lesz. De a szárazföldön sem lehet megtanulni úszni! Erre a célra legmegfelelőbb az egyéni magánórák és olyan környezet, ahol rögtön gyakorlohatod a tanultat. Ez a tanfolyam a legdrágább, mivel az oktató csak veled foglalkozik. Az előnye azonban az, hogy nem kell senkihez sem alkalmazkodnod. A csoportos osztálynál mindig akad jobb és gyengébb tudással rendelkezö osztálytárs. Az egyik nem érti a tananyagot, másik már pedig régen tudja ...

Ha az abszolút kezdő szintről eljutsz a álkezdő szintre, folytathatod a tanulást csoportban. Ez lényeges megtakarítás jelenthet. De meglehet, hogy ha az egyéni órák megfelelnek és érzed a előrehaladásod, az osztályban a fejlődésed lelassul.

Felkészítés nyelvvizsgára

Miután elérted a középfokos szintet jelentkezhetsz nyelvvizsga előkészítőre. Ha megszerzed valamelyik nyelvvizsga elismervényet, ez előnyt jelenthet az álláskeresésben. Ha tovább tervezel külföldön felsőfon tanulni, a nyelvvizsga az egyik alafeltétel. Sok nyelviskola kínál előképző tanfolyamokat, de ezek az általános tanfolyamokhoz képest csak negyedévente kezdődnek. Ezért ajánlatos jóval korábban jelentkezni!

Nyelvtanfolyam + Sport

A nyelvtanfolyam és a sport típusú tanfolyam fellendíthet mint a nyelvtudásban, úgy az adott sportban is. Ez lehet labdarúgás, jégkorong vagy golf, egy ilyen közösségben eltöltött néhány hét nagyon hasznos lehet számodra. Reggel nyelvtanfolyam, majd szakértők irányítása alatt futbalozol, vagy kergeted a korongot. Persze olyanok is választják ezt a fajta tanfolyamot, akik szeretnének egy új aktivitást kipróbálni, például búvárkodni, vagy szörfözni. Ez számukra egy új kihívás és ilyen kurzuson megtanulják az adott sport alapjait. Mellette kicsit a nyelvtudásuk is javulhat.

Nyelvtanfolyam + aktivitás

Néhány országban lehetséges nyelvtanfolyam kombinálva különféle aktivitással. Így például megismerkedhetsz a helyi ország konyhaműveszetével, nem csak mint étel fogyasztó, de előkészítő is. Vagy kombinálhatod az idegen nyelvet táncórákkal, tanulhatsz így tangózni, szteppelni ...

Nyelvtanfolyam a tanár otthonában

Egyéni nyelvoktatás nem csak a nyelviskolákban lehetséges, nyelvleckéket vehetsz külön magántanártól is. Ha ilyen tanfolyamra jelentkezel, teljes kényelemben folyik majd az oktatás. Nem kell utaznod a szállásról az iskolába, minden egy helyen lesz. Ezt az előnyt viszont meg is kell fizetni, ettől drágább nyelvtanulás nem létezik. Készülj fel a pénztárcáddal.

Nyelvtanfolyam + szakmai gyakorlat

Ha a nyelvszinted felső középfok, esetleg haladó, elgondolkodhatsz egy külföldi szakmai gyakorlaton. Egy nemzetközi cégben szerzett tapasztalat növeli majd az értéked a munkapiacon. Nyilvánvaló, hogy senki sem ad munkát, ha nem vagy képes bizonyos szinten kommunikálni az adott nyelven, nem bérel melléd egy tolmácsot. Az külföldi munkaadót meg kell győznod arról, hogy te vagy a megfelelő személy. Ha a helyi nyelvet nem beszéled jó szinten, akkor jelentkezz olyan tanfolyamra, ahol a szükséges szintet eléred. Sok iskola kínál ilyen tanfolyamokat, a tobsége nem fizetett gyakorlatot garantálnak a megadott nyelvszint elérése után. Ha nem is kapsz bért a munkádért, nagyon értékes tapasztalatokat szerzől így ... Sokkal csábíttób a fizetett szakmai gyakorlat. Előfordulhat, hogy a munkaadó elégedett a teljesítményeddel és nem fizetett gyakorlat után felkinál fizetett állást, de ez nem szabály! Kimondottan fizetett szakmai gyakorlatok a szolgáltatásban, szállodákban és gondozás területen lehetségesek. Részletesebben it olvass erről a témáról: nyelvtanfolyam és szakmai gyakorlat.

Nyelvtanfolyam az egész családnak

Vannak nyelviskolák, ahol az egész család tanulhat nyelvet, vagy például család egy, kettő tagja, többiek csak kisérőknek utaznak. Nem minden iskola képes ilyent megszervezni, keresni kell! Reggel zajlik a nyelvtanulás, délutánt már a család együtt tölti, például pihen a tengerparton.

Hosszútávú nyelvtanfolyam 3,6 és 9 hónap

Ha a kitűzott nyelvi szintet nem tudod elérni néhány hét alatt, jelentkezz hosszú távú tanfolyamra. Ilyen a 8 illetve 12 és több hetes tanfolyam. Hosszútávú nyelvtanfolyam előnye az olcsóbb heti tandíj.

Középiskolai tanév

Egy félév vagy teljes tanév a középiskolában külföldön aranyat ér. Amellett, hogy tökéletesen elsajátítod az idegen nyelvet, fejlődik a személyiséged és a szakmai tudásod is. Alaposan megismersz egy új országot, az itteni életmódot, új barátokra találsz. Mind ezt kamatozatod majd a jövőben. Középiskolai tanév lehetséges magán és az állami középiskolákban is számos országban.

Felsőoktátási program

Több európai és tengerentúli országban lehetséges felsőoktatás. Egyes európai országokban az egyetemi oktatás ingyenes. Hogy miért is tanulj külföldi egyetemen? Magas szintű oktatás végett. Ha ilyen úton szeretnél tovább tanulni, a helyi nyelvet (ami általában angol) tökéletesen el kell sajátítanod.