Nyelvtanfolyamok külfödön - iskolák minősége

  • Kezdőlap
  • Mielőtt kiválasztod

  • Iskolák minősége

Külföldi nyelviskolák minőség értékelése

Nyelvtanulás külföldön hatékony, de egyben drága eszköz az idegen nyelv elsajátítására. Azért fontos számunkra, hogy mindenki minőségi nyelviskolába tanuljon, ahol képes elérni a kitűzott célját.                         

A nyelviskolák minősége nem egyforma. Rájőttünk, hogy a tandíj magában nem egyenlő a minőséggel és a magas tandíj tévesztő döntéshez vezethet. Magas tandíj önmagában még nem garantálja a tanítás magas minőségét. Ezért hoztunk létre egy olyan értékelő rendszert, amely átfogóan megitéli az iskolákat. Ennek az eredményét láthatod a TRAWELL Index. táblazatban.

Értékelési területek

Saját tapasztalatunk, klienseink visszajelzéseiből és az iskoláról ismert adatok alapján 5 különbözö területet értékelünk az iskoláknál:

  1. iskola elhelyezése és felszerelése
  2. oktatás minősége
  3. szállás szolgaltatások
  4. szabadidős lehetőségek
  5. összbenyomás

Mivel a klienseink töbsége első alkalommal utazik külföldi nyelvtanfolyamra, nem tudják objektíven kiértékelni az iskolák minőségét, nincs mivel összehasonlíttani. Ezért itt van a segítség - TRAWELL Index.

Iskola elhelyezése és felszerelése

Az iskola egy önálló épületben található, itt zajlik a tanítás, van számítógépes terem, könyvtár, büfé frissítőkkel, esetleg az épületben szállás is lehetséges. Egy másik esetben az iskola egy multifunkciós épületben heylezkedik el, az x-ik emeleten ahonnan nagyszerű kilátás van a városra, a helyi strandra, vagy a közeli hegyekre. Van ahol csak néhány tanító teremben folyik az oktatás, máshol több tucat tanterem van. Épp úgy különbözhet a tanulók száma az osztályban, nem mindegy hogy 4 - 5 társad lesz, vagy akár 20 fogtok szoroskodni egy teremben.

Oktatás minősége

Több dologból áll össze a minőséges oktatás - elsősorban a tanár képesítése, de fontos az iz hogy milyen az oktató anyanyelve. Jó, ha az egyes osztályok különböző nyelvi szintek szerint vannak szervezve. Ha mind kezdő egy osztályban leszel több középhaladóval, a tanfolyam időveszteség lehet mindkét félnek. Az sem mindegy, hogy az osztálytársaid hány különféle országból vannak, minél több országból, annál jobb. Ellenkezően, ha több spanyol, vagy német osztálytársod lesz, hamarébb spanyol szavakat tanulsz meg mint angolokat.

Szállás szolgaltatások

Ideális ha van tőbb lehetőség, hogy legyél elszállásozva. Így olyant választhatsz ami a legmegfelelőbb kénylem és ár szempontjából is. Vendéglátó család, apartman, vagy 5 csillagos hotel? Mindegyiknek megvannak az előnyei és hátrányai. Nem minden iskola biztosít több fajta szállást. Vannak iskolák ahol külső ügynökségre bízzák a elszállásolást. Ilyen estben ha felmerül valami gond, nem várható gyors megoldás. Ha az iskola saját munkatársai szervizik a szállást, nagyobb érdekük, hogy a tanulók elégedettek legyenek. A döntésedet kétségkívül az is befolyásolja majd, hogy közel vagy távol leszel szállásolva az iskolától.

Szabadidős lehetőségek

Hogyan tölds ki a szabad időt a tanítás után? Londonban, New Yorkban vagy Sydneyben, garantáltan nem lesz időd unalomra. A helyi nevezetességek, kulturális és sport események nem engdenek pihenni, és meglehet hogy az ott töltött idő nem is leg elegendő meglátogatni mident amit szeretnél. Ellenkezőleg, ha egy kisvárosba utazol, ott kisseb lesz a választék. Nem fontos, ha az iskola nincs közel a strandhoz, ha van saját mendencéje. A fárasztó órák után felfrisülsz egy fittnessben, vagy csak a pihensz a közeli parkban.

Összbenyomás

Régóta működik az iskola, milyenek a diákok visszajelzései, milyen akkreditációi vannak az intézményenk? Vannak iskolák amelyek a város teljes központjában helyezkednek el, ami bizotsan drágább költségekkel működik mint egy másik, távolabb fekvó a város központjától. Távolabbi iskola így olcsób lehet, valószínűleg itt találhatsz közelebbi szállást is. A belvárosból közel leszel a szórakozáshoz és az emlékművekhez, de meglehet, hogy sokat kell majd utaznod a szállásra ...
Vannak független iskolák, és vannak iskola láncok. Független, hosszú hagyományal rendlekező iskola jobb döntés lehet mint egy közismert, több országban működő lánciskola. Ilyen lánciskola általában drágább és a név még nem garantálja a minőséget. Meglehet az ismert névért fizetsz inkább mind a hatékony oktatásért.

Hogyan olvasd a TRAWELL Index-et ?

Minden egyes kritérium pontozva volt 1-től 5-ig, az 1 az a leggyengébb értékelés és az 5 a legjobbat jelent. Minden csoportban átlagot számoltunk az egyes értékekből. Azt látod a táblazatban. Jelentésük a következő:

1 csillag - élégedetlen
2 csillag - limitált
3 csillag - megfelelő
4 csillag - jó
5 csillag - kitünő

A legutolsó adat az öt terület értékelésének az átlaga.

Hasonlísd össze az egyes iskolákat!

A partner iskoláinkat fokozatosan értékeleljük.

Itt láthatod az egyik londoni iskola értékelését: angol nylevtanfolyamok LSC London