Francia nyelvtanfolyamok Franciország

Tanulj francia nyelvet Franciországban

Franciaország aligha képzelhető el az Eiffel-torony, a francia sanzon vagy finom pezsgő nélkül. Gall kakas országa azonban sokkal többet kínál látogatóinak.

Minden turistát bizonyára elvarázsolják a történelmi emlékművek, a kulináris ínyencfalatok, vagy a francia bor. Nem csoda, hogy Franciaország a leglátogatottabb ország a világon. Sokakat elvarázsol a dallamos francia nyelv is. A nyelvtanulás ideális lehetőséget nyújt mindekinek, hogy felfedezze Franciaország szépségeit.

Francia nyelvkurzusok uticéljai

Általános információ

Francia nyelv: francia nyelvet, mint anyanyelvet majdnem 80 milióan használnak, de több mint 300 millió ember beszéli világszetre. Európában hivatalos nyelv Franciaország mellett Belgiumban és Svájcban, épp úgy mint Luxemburgban és Monacoban, a kettő mini-államban is. Európán kívül a francia nyelvet használják a volt francia gyarmatokban - Francia Polinézia, Martinique, Új-Kaledónia, Guadelloupe és a La Reunion szigetein. Francia nyelvtudással nem vesznek el Észak Afrikában és persze a kanadai Québec tartományban sem.

Utazás Franciaországba: gyors és kényelmes utazás repülővel. A pozsonyi repülőtérről az ír Ryanair szálítja utasait Páris-ba a Beauvais Tille Arpt reptérre, jegy ára körülbelül 100 €, Ha bécsi reptért választja, például az Air France társasággal az út 180 € kerül, ebben az esetben a Charles de Gaulle repülőtéren fog landolni. Autóbusszal is utazhat Párizsba, Eurolines társasággal, Pozsonyból a menetidő 19 óra, és a retur jegy ára 186 € .

Utazás országon belül: az egész országban a városok sűrű autóbusz illetve vasúti hálozattal vannak összekötve. A híres nagy sebességű TGV vonat több mint 100 várost kött össze és rövid idő alatt eljutatják önt az egyik helyről a másikba, pl. Párisz-Nantes 2 óra alatt, Párisz-Bordeaux ill. Páris- Marseille pedig 3 órás utazást igényel.

Reptér

Roissy Charles de Gaulle Airport (CDG) - a párizsi repülőtér északkeleten található Párizs központjától 23 km-re. Három terminál között jó autóbusz öszeköttetés müködik. Városközpontba vonattal TGV, több buszjáratal, vagy taxival lehet utazni.

Orly Airport (ORY) 14 km-re délre felszik a várostól, két terminállal rendelkezik. Innen busz vagy vonat eljuttatja az utazókat a metró állomásáig, de a városközpontba az Airport Shuttle buszjárat is elvisz.

Akkreditációs szervezetek

Nyelviskolák Franciaországban három egyesületben vannak: SOUFFLE, FLE és a ADCUEFE.

SOUFFLE - 19 intézmény

FLE (Français Langue Etrangére) - 2006-tól ellenőrzi a francia nyelviksolák minőségét.

ADCUEFE (Association des Centres Universitaires d´Etudes Francaises pour Etrangers) - 25 francia egyetemi francia nyelv oktató.