Francia nyelvtanfolyamok Nizza városában

Nyelvkurzusok Nizza városában

francia nyelvkurzus Nizza, Azúr-part francia nyelvtanfolyam Nizzá-ban, Francia Riviéra

A Francia Riviéra politikusok, sportolók és más világsztárok közkedvelt üdülőhelye. Talán ezért vonzóak az azúrparti városok a francia nyelvtanfolyamok résztvevőinek is.


Az Azúr part központjának a Nizza várost tartják. A városban a látogató sok hangulatos apró teret járhat meg, ezenkívül sok kávézó, múzeum, templom és sok zöld park vár itt a turistákra. Nizzanak 350 000 lakossa van.

Ezenkívül a közeli városokban Monaco, Cannes és St. Tropez-ban számos látnivaló található. Kellemes mediterrán klímanak köszönhető hogy, ez a város és a környéke egyaránt nyáron és télen is népszerű.

Partner nyelviskolák

Érdekes események - Francia Riviéra 2017

2017 02.11-26: a legismerteb francia karnevál Nizzában van
2017 02.14-03.01: Citrus fesztivál Menton-ban
2017 05.17-28: a Cannes-i filmfesztiválon a legnagyobb filmsztárok találkoznak
2017 05.25-28: látogass el Monte Carlo-ba a F1 verseny-re Grand Prix de Monaco
2017 05.31-06.04: Voiles d´Nizza - a jachtok nagy versenye
2017 11.26: Christmas Illuminations + Monaco-ban 18.30-kor ünnepélyesen elkezdődik a karácsonyi vásár
2017 december: hagyományos karácsonyi vásár Nizzában csodálatos

Érdemes meglátogatni

Le Château - a 19. század a első felében épült az Angolok által, aki ide jártak nyaralni. kastély - ha felsétálnak a domb tetejére, meglepően festhet majd, hogy kastélyból már 300 éve csak a romok maradtak meg, ám az itteni kilátás megéri a fáradságot!

Promenade des Anglais - a 19. század a első felében épült az Angolok által, aki ide jártak nyaralni. A 6 km-nyi hosszú sétányt nem is olyan könnyú megtenni. Pálmafákkal övezett strand, a váltakozó szállodák, apartmánok, külömböző éttermek és sok apró kávézó megéri végig sétalni az egészet, és nem számít, hogy épp éget a nap, vagy a holdsarló tükröződik a tengerben.

Óváros - ez a gyönyörű szűk utcák, de épp úgy a széles Jean Jaures bulvár helye. Csodálhatják a helyi épületeket, sok kis üzletet, vagy akár a helyi piacot.

Musée Matisse - a múzeum Henri Matisse müveinek gyűjteménye - ebben az épületben (Villa Arena) élt a művész több éven át. Belépő - felnőtt jegy ára 4 EUR, a gyermekek ingyenes a belépés minden első és harmadik vasárnapján a belépés ingyenes!

Musée Marc Chagall - Chagall Múzeum - a Cimiez nevű nyegyedben található, fent a dombon. Bár nem tartozik a nagyobb helyi múzeumok közé, itt láthatók Marc Chagall legnagyobb művei. Az Oroszországból származó művész Franciaországban töltötte élete nagy részét, 98 évesen itt is halt meg 1985-ben.

Helyi közlekedés

Repülőgéppel Nizza-ba, ez az ideális közlekedési eszköz ha Nizza-be készülsz. A reptértől csak 18 km-re fekszik Nizza. Ha Páriszból utaznál ide a nyelvtanfolyamra, használjd a TGV vonatot, 4,5 órát utazol majd.

A helyi közlekedés gyalog megoldható, esetleg ott a kerékpár vagy autóbusz. Egy heti buszbérlet kb. 10 €. Ha szeretnéd a Riviéra városait maglátogatni, utazz vonattal.