Angol nyelvtanfolyamok Oxford

Nyelvkurzusok Oxfordban

Angol nyeltanfolyam Oxford városában felejthetetlen élmény. Tanulj meg angolul és ismerd meg a brit egyetemi fővárost. Oxford, a Cambridge mellett a legnagyobb egyetemi város Angliában. Itt végezték el tanulmányaikat híres tudósok, művészek és politikusok a világ minden tájáról.

A városban összesen 36 különböző egyetem található. A legismertebbek a Christ Church College, Trinity College és a Ballio College. Ha Oxfordban jársz, akkor nem szabad kihagynod a Carfax Tower-ról való kilátást, ahonnan láthatod az egész várost. Nyelvkurzus kellemes környezetben, utánna kikapcsolódás a parkokban, vagy csónakázás a folyón, ez minden meglesz, ha Oxfordot választod.

Partner nyelviskolák

Érdekes események - Oxford 2021

2021 03.30-04.07: The Oxford Literary Festival - hagyományos író és olvasó találkozó, egész héten sokféle érdekes kisérő rendezvény kínálkozik, biztos találsz számodra érdekes akciót!
2021 07.06: Alice´s Day - emlékezz vissza és éld át újból a gyermekkort az Alice a Csodaországban rendezvényen
2021 07.07: Cowley Road Carnival - nem csak Rióban van karnevál!
2021 09.10-11: Oxford Open Doors - látogasd meg a híres épületeket amelyek csak ezen a hétvégen tartanak nyitva
2021 11.16-18: Christmas Light Festival + 500 lámpás felvonulás a város központjában
2021 11.05: Australian Pink Floyd - brit turnén a legsikeresebb Pink Floyd revival csapatja Ausztráliából

Érdemes meglátogatni

Ashmolean Museum of Art and Archaeology - a világ legöregebb egyetemi múzeuma és egyben a legrégebbi múzeum az Egyesült Királyság-ban, 1683-ban nyitották meg. Eredeti kiállítás az angol Elias Ashmol gyűjteménye, aki régiségkereskedő és művészet gyűjtő volt. Az egész gyűjteményét oda adományozta az Oxford egyetemnek 1677-ben. Régészeti tárgyak, könyvek, érmek a világ minden tájáról. Belépés ingyenes.

Pitt River Museum - az Oxfordi egyetem múzeuma csak is az University Museum of Natrural History épületén keresztül látogatható meg. Itt található hatalmas régészeti és az antropológiai gyűjtemény,amit az Augustus Pitt Rivers adományozott az egyetemnek 1884-ben. Érdekességek a világ minden tájáról, amelyeket nem fogsz látni sehol máshol! A belépés ingyenes.

Botanic Garden - a legrégebbi botanikus kert Angliában, és a harmadik legrégebbi a világon. 1621-ben alapították és két hektár területen fekszik. Összesen 7 üvegház teljes területe 600 m2, mindben más más időjárási körülmények vannak, bennük gazdag növény gyüjtemény látható a világ különböző részeiről. Belépőjegy ára 4,50 GBP.

Helyi közlekedés

Londonból legjobb busszal utazni. 15 percenként indulnak a buszok, a menetidő pedig alig több mint egy óra. Egyirányú jegy 10 GBP kerül, ha retúr jegyet vásarolsz akkor 12 angol font. Ha vonattal szeretnél utazni, a vonatok a Paddington állomásról indulnak 15 percenként és 60 percig tart az út. Az efajta utazás ára kicsit drágább mint a buszé.

Heathrow: az ide érkezők a 4-es terminálon felszálhatnak a Oxfordba járó buszokra. Az út kb. 1,5 óra.

Gatwick: erről a reptérről óránként indul busz Oxfordba, 2 óra az út, egy egyirányú jegy 20 GBP, retúr 27 angol font.

Stansted: itt is van rendszeres járat Oxfordba. Az egyirányú jegy ára 21 GBP, retúr 30 fontba jön bele.

A városban való közelkedésre vásarolhatsz heti, vagy havi bérletet, áruk: 16 GBP (heti), 44 GBP (havi).