Angol nyelvtanfolyam Liverpool városában

Angol nyelvtanfolyam Liverpool

kurzy angličtiny, Anglicko: Liverpool jazykové pobyty v Liverpoole, Veľká Británia

Tanulj angolul a Beatles szülővárosában. Ha ráadásul focirajongó vagy, az egy okkal több, hogy Liverpoolba utazz nyelvtanfolyamra.

Ha ellátogatsz az FC Liverpool mecsre, kétsdégkívul emlékezetes lesz számodra az a három perc, amely alatt az egész stadion a klubhimnusszát "You´ll never walk alone", énekli.

A Mersey folyón fekvő város mindenki számára tartogat valami érdekesset. Legnagyobb hazai és külföldi sztárok koncertjei, vagy a Beatles sztori, első osztályú labdarúgás, lóversenyek és a golf. Másnak talán a Liverpool One bevásárlóközpont lesz a kedvence, akiket történelem és építészeti emlékművek érdekli, ott van a Royal Liver Building vagy az Anglican Cathedral látogatása. Az Európa kulturális fővárosa volt Liverpool 2008-ban.

Partner nyelviskolánk

Érdekes események - Liverpool 2018

2018 04.12-14: Grand National Steeplechase - látogass el a világ leghíresebb lóversenyére, több mint 150 éves történelemmel
2018 07.14-16: Brazilica - ismerd meg a brazil karneváli hangulatot samba ritmusban itt Liverpoolban, egy igazi élményben lesz részed!
2018 07.20-22: Liverpool International Music Festival - a britt nagy zenész legendák és az új popsztárok egymás mellet láthatók és hallhatók ezen a héten Liverpoolban
2018 08.22-28: International Beatle Week - a legjobb Beatles-revival bandák hagyományos találkozója a világ minden tájáról, egész héten Beatles zenével él a város
2018 11.24-12.23: csodálatos séta a Lord Street és a Paradise Street karácsonyi hangulatban

Érdemes meglátogatni

Albert Dock - a valaha híres kikötőben már nem az érkező hajók és a tengerészek világa található, hanem múzeumok, galériák, üzletek és kávézók várják az ide látogatókat már a múlt század 80-as évek óta. Itt van például a Tate Gallery, Beatles Story Museum és a Merseyside Maritime Museum is.

The Tate Liverpool - a híres londoni Tate Galery fiatalabb húga, nem nyújt olyan gazdag választékot, de a művészet kedvelői sok érdekes művet láthatnak itt. A belépés ingyenes.

The Beatles Story - legyél része egy varázslatos utazásnak, térj vissza 50 évet a múltba és látogassd meg azokat a helyeket, ahol az egész Beatles történet indult világgá. Megismered a "4 gombafejű" történetét az első sikereiktől a csúcsra érésig és azon túl

Helyi közlekedés

Reptér: John Lennon International (LPL) - 11 km-re dél-keletre Liverpool városközpontjátol található a reptér, egy terminállal. Pozsonyból (Bratislava Airport, BTS) utazhatsz Liverpoolba Ryanair társaság egyenes járatával.

Liverpool központjába utazáshoz legjobb a busz, a buszok minden félórában indulnak. Airlink Bus 500 vonal 35 perc alatt juttat el a központba, egyirányú jegy ára 2,50 GBP.

A városi közlekedést a CityLink buszjai szolgálják, kettő fő megálló a Liverpool One és a Queen Square. Egy út 1,30 GBP napi bérlet 3 GBP. Kényelmessebb, de valamivel drágább utazás kinál a vonat.