6 hasznos tanács a külföldi nyelvkurzus előtt

  • Kezdőlap
  • Blog
  • Jó tanácsok a külföldi nyelvkurzus megkezdése előtt

6 hasznos tanács a külföldi nyelvtanfolyam megkezdése előtt

Elkezdődött a nyári szünet és sokan közületek már a nyelvkurzusra készülődnek. Úgy ahogy a sportolók folyamatosan készülnek a versenyekre, úgy neked is alaposan fel kéne készülnöd a kiutazásod előtt. Ezért ajánlunk most neked 6 hasznos tippet, amikről semmiképp se feledkezz meg az utad előtt.

Milyen tanuló vagy? Folyamatosan készülsz a tanórákra? Vagy nem is mindig, majd valahogy lesz? A nyelvkurzusodra való készülődést nem kéne alábecsülni!

Dolgok, amelyekről ne feledkezz meg:

  • tudnivalók és utasítások a külföldi nyelvtanfolyamhoz
  • szabadidős tevékenységek
  • nulladik házi feladat


érkezés a vendéglátó családhoz                 

Tudnivalók és utasítások a külföldi nyelvtanfolyamhoz

Ha a tanfolyamodat ügynökség intézi, biztosan kapsz majd egy csomagot az utasításokkal, ahol minden fontos adat ott lesz: a nyelviskola címe és a szállásé is, minden fontos telefonszám, információ a közlekedésről, utasítások az első napra, mi mindent érdemes magaddal vinni, esetleg pár hasznos tipp a tanuláshoz.

Megtaláltál mindent az utasításokban, amit tudni akartál?

Figyelmesen tanulmányozd át az összes dokumentumot, és ha van még bármilyen kérdésed, kérdezz!

Ha magad intézed az utad, szintén szükséged lesz ezekre az alapvető információkra. Csak magadnak kell majd mindent megtudni.

Ha nincs bebiztosítva a transzfer az érkezésedkor, akkor tudd meg, hogyan jutsz el a szállásra, meg persze az iskolába is. A Google térképek segítségével, ezt egyszerűen és gyorsan kikeresheted. Nyomtasd ki a térképet az útleírással együtt.

U.I.: Ha családnál vagy elszállásolva, írj össze egy listát, amit magaddal viszel figyelmesség gyanánt. Egy kis mágnest, vagy egy könyvet ... egy apró ajándék a vendéglátó család számára.Szabadidős tevékenységek

Az iskolák sokféle szabadidős programot kínálnak, amik bár nem kötelezőek, de érdemes elmenni rájuk, mert változatosabb lesz tőlük a tanfolyamod, és az ilyen rendezvényen jobban megismerheted nemcsak a várost, hanem az osztálytársaidat is. Rengeteg rendezvény ingyenes, bár a múzeum és más látványosságok látogatásánál belépőt kell venned. A lehető legtöbb ilyen programon részt kellene venned. Ezen kívül az iskolák hétvégére kirándulásokat szerveznek a közeli látványosságokhoz, itt szintén fizetned kell majd. Gondolj arra is mennyi a zsebpénzed, mennyit engedhetsz meg magadnak!

közös kirándulás az osztálytársaiddal

Ha a közös programok nem igazán érdekelnek, tervezd meg a saját szabadidődet. Készíts egy listát a helyi látványosságokról, amelyeket meg szeretnél látogatni. Minél nagyobb a város, annál több az érdekesség, amit látnod kell!

Tökéletes időzítés:

Ha diák vagy, akkor a nyelvkurzusod időpontja korlátozva van a nyári hónapokra, és valószínűleg a jelentekzésedkor nem fogsz sokat gondolkozni mikor is utazz ki. Pedig kéne! Mert így megtörténhet, hogy csak akkor jössz rá, amikor már a tanfolyamon vagy, hogy pár nappal az érkezésed előtt fergeteges sport eseményen vehettél volna részt, vagy az elutazásod után egy héttel a kedvenc együttesed lép fel a városban, ahol tanultál... Keresd ki előre, milyen kulturális események, vagy sport mérkőzések lesznek a városban a tanfolyamod alatt! látogasd meg a híres Wimbledont a londoni nyelvtanfolyamod alatt

                

Nulladik házi feladat

Nem kaphatsz házi feladatot míg el nem kezdődött a tanfolyam! Annak nincs értelme...

Az osztályban az osztálytársaid a világ minden tájáról érkeznek majd, például Brazíliából, Japánból vagy éppen Venezuelából. Bevezetésképpen a diákok bemutatkoznak egymásnak, mondanak magukról pár szót és a szülőföldjükről is. Most képzeld el, hogy már az osztályban ülsz – mi érdekelne legjobban az osztálytársaidról, az ő hazájukról? Több mint valószínű, hogy őket is pont az fogja érdekelni, ami téged.

Mondj el magadról pár dolgot, a városról ahol élsz, mit tanulsz/hol dolgozol, milyenek a hobbijaid. Később jöhetnek a kérdések a hazádról, milyenek a tipikus nemzeti ételek, stb. ...

Ezekről a dolgokról biztos nem probléma társalogni – anyanyelveden. De a tanfolyamon ezt majd angolul kell abszolválnod! Minimálisan egyszer az osztályban, ha pedig családnál fogsz lakni, akkor ott sem úszod meg az ilyesfajta témákat.

Minél gyengébb szinten van az angoltudásod, ez annál nehezebb lesz. Ezért segédeszközre lesz szükséged – angol szavakra. Hogyan mondják angolul például: vidékfejlesztési agrármérnök, gyógyszerész, halászlé, túrós csusza, somlói galuska vagy a bogrács gulyás?

Így hát vár rád a nulladik házi feladat: el kell(enne) sajátítanod azokat szavakat, amelyeket a hazád és saját magad bemutatkozásakor használhatsz majd.

társalgás a vendéglátó családdalVégül itt a lista a mi tippjeinkkel:

1. figyelmesen tanulmányozd át az utasításokat és ne félj kérdezni
2. tudd meg, hogyan jutsz el a repülőtérről a szállásra, és onnan pedig az iskolába
3. vegyél részt az iskola által kínált rendezvényeken
4. készíts egy listát a helyi látványosságokról, amiket érdemes látni
5. tudd meg, milyen koncertek, vagy fesztiválok lesznek a tanfolyamod alatt a városban
6. ismételd át a szókincsedet, hogy bemutatkozhass az osztálytársaidnak


Tetszett a cikk? Nyomj egyet a Megosztás, és +1 gombokra, hogy tudjuk meg!

Elolvastad a mi tippjeinket. Remélem valami felkeltette a figyelmedet. Most rajtad a sor, hogyan fogsz tovább cselekedni, mit csinálsz meg először? Írd meg a véleményedet.

Vagy ha már voltál külföldi tanfolyamon, nem feledkeztél el akkor semmiről sem? Írd meg a tapasztalataid!

Hozzászólok

Az e-mail címed nem jelenik meg!

Hozzászólások

1 hozzászólás

Péter S., 2017 07.10

Nagyon jo lett a cikk, nekem nagyon tetszik, szerintem hasznos. Esetleg meg egy dolgot tennek hozza, bar nem tudom mennyire relevans. Annak erdemes utananezni forumokon, youtube-on stb, hogy esetleg milyen szokasok vannak az orszagban ahova valaki utazik - ez annyira nem fontos pl nagy britanniara, de pl gondolok amerikara, ausztraliara, uj zelandra stb - ott vannak elegge kulonbozo szokasok. Mast nem igazan tudok hozzafuzni, csak hogy nagyon hasznos a cikk!