Angol nyelvtanfolyam Vancouver városában

Angol nyelvtanfolyam Vancouver

angol nyelvkurzus Kanada: Vancouver itt volt a téli olimpia, Vancouver, Kanada

Angol nyelvtanfolyamokra a Csendes óceán partjain fekvő Vancouver városa a világ legvonzóbb úti célok közé sorolható. Szakértők ezt a Kanada harmadik legnagyobb városát a világ legatraktívab városai kozé sorolják. Lakossága, külvárosokkal egybe, eléri majdnem a kétmilliót. A várost csodálotos természet veszi körul - vannak itt strandok és hegyek is.

Ha alaposan szeretnéd megismerni Vancouvert, számíts rá legalább egy hónapot. A nyelvleckék után pihenhetsz a közkedvelt Stanley park-ban. A park tele van különböző attrakciókkal, ha esetleg sportolni lenne kedved, itt teniszezhetsz és golfozhatsz is.

Partner nyelviskolák

Érdekes események - Vancouver 2018

2018 06.06-09.22: Bard on the Beach - Shakespeare Fesztivál - már 29. alkalommal láthatók a híres angol drámaíró tollából való színdarabok és halhatatlan előadások
2018 06.22-24: Dragon Boat Festival - evező verseny különböző kísérő eseményekkel bővítve várja a látogatókat már majdnem 30 éve!
2018 06.22-07.01: Vancouver International Jazz Festival - nem csak a jazz rajongók élvezik a zenés ünnepet, lesz itt funky és latino zene is, összesen több mint 100 koncert
2018 07.06: Harry Styles - a One Direction énekese önálló albumát mutatja be
2018 07.28,08.01 és 04: Honda Celebration of Lights - népszerű tűzijáték verseny, hihetetlen a látogatók száma, kb. egymillió néző szok ellátogatni a bemutatókra

Érdemes meglátogatni

Canada Place: ez a város nevezetessége - egy hatalmas vitorlás hajó alakú épület, ami kikötőnek is szolgál. De találsz itt irodákat, üzleteket, éttermeket és szállodakat is. Van itt IMAX mozi, ha a város torténelme érdekel, nézd meg az "Promenade into History" állandó kiállítást. Az épület nyugati részében zenei koncertek vannak szervezve.

Chinatown: a vancouveri kínai nyeged az egyik legnagyobb Észak-Amerikában. A Pender Street utcán található a nyegyed központja. Sokféle építészeti stílus látható itt és érdemes ellátogatni a helyi kínai kertbe is.

Grouse Montain: felvonóval jutsz fel a hegy tetejére, ami 1250 méterre van tengerszint felett. A hegy kedvelt cél a város látogatóinak, télen síelés, de gyönyörű kilátás nyílik fentről a városra és az Csendes óceánra is.

Vancouver Aquarium: Stanley Park-ban találod ezt a csodálatos akváriumot. A tengerek álati világát ismerheted meg - a delfinektól a piranhákig minden álatfajta látható itt.

Museum of Anthropology: néprajzi múzeum, változatos és gazdag gyűjtemény vár a látogatókra, részletesen megismerheted itt az indiánok sorsát.

Helyi közlekedés

Vancouver International (YVR) - nemzetközi reptér 15 km-re található északnyugati irányban a város központjától. Két terminál működik itt - egy a belföldi, másik a nemzetközi járatokra. A városba legjobb taxival utazni - félórás az út és kb. 30 dollárba kerül. Utazhatsz busszal is - YVR Aiport Bus járattal, a menetidő 30-45 perc, az egyirányú jegy ára 14 CAD.