Angol nyelvtanfolyam Calgary városában

Angol nyelvtanfolyam Calgary

Nyelvtanfolyamok Kanadában, Calgary angol tanfolyam Calgary, Kanada

Utazz ki angol nyelvtanfolyamra a kanadai Calgary városába, az angol tanulás mellet lehetőséged lesz alaposan megismerni a csodálatos Sziklás-hegyeséget nyugatról és végtelen prérit keletre a várostól.

Calgary, a a kanadai Alberta tartomány legnagyobb városa és 1988-as téli olimpia helyszíne vonza a látogatókat a világ minden tájáról. Minden év júliusában megrendezik a Calgary Stampade fesztivált ami visszaidézi a cowboyok világát. A lélegzetelállító kilátás nyílik a városra a Calgary Tower tetejéről közel 200 méter magasságból. A nyüzsgő várost gyorsan lecserélheted gyönyörű természettel az Sziklás-hegységben, ami egy óra útra van autóval.

Partner nyelviskolánk

Érdekes események - Calgary 2018

Calgary
2018 01.18-28: Ice Magic Festival - Louise tónál szervezik már több mint 20 éve ezt a jégszobrok fesztiválját, megéri egy 90 perces utat Banff-ba Calgary-ból
2018 03.10: Carlos Santana - legendás gitáros már 50 éve a pályán
2018 07.06-15: Calgary Stampede - 10 napra a cowboyok fővárosával változik a Calgary, láthatsz iit többek között rodeó versenyt és kanadai zenések fellépését is
2018 08.04 : Heritage Day Festival - hagyományos esemény a városi parkban, ahol egy csomó jó zene és különlegességek ételeket kóstolhatzs meg
2018 08.16-18: Reggae Fest - reggae zenének szentelt fesztivál - teszeni fog, akkor ha nem vagy Bob Marley rajongója
2018 09.20-10.01: Calgary International Film Festival - 3 helyi moziban vetítésre kerülnek a legújabb filmek, láthatod az alkotókat és a szereplők is
2018 12.31: BUÉK 2019 az Olympic Plazaban felejthetetlen élmény lesz

Érdemes meglátogatni

Calgary Tower - 191 méter magas Calgary Tower, az egyik legmagasabb épület a városban, nagyszerű kilátást nyújt a látogatóknak.

Aero Space Museum of Calgary - a repülés történetét kisérheted végig a múzeumban az első átrepült méterektől egésszen a világürig

Glenbow Museum - ez a Kanada egyik legnagyobb múzeuma. A kiállított tárgyak bemutatják részletesen a város és kornéyke történetét.

Bragg Creek - kis falucska a hegyek lábánál, mindössze 45 percre Calgarytól. Itt elfelejted a város zaját és pihenhetsz a gyönyörű természetben

Kananaskis Village - Kananaskis település gyakori úti cél a hegyi túrakra. Calgaryból egy órányi utazás autóval a Kelowna felé vezető úton. Innen, 2200 m méterben a tengerszint felett még magassdabra túrazhatsz. Abból előnyös, hogy ide kevesebben járnak mint a Banff nemzeti parkba.

Banff National Park - Banff Nemzeti Park az egyik legnagyobb természeti park a világon, 130 km-re fekszik nyugatra Calgarytól. Júliusban látogassál el ide, akkor van itt legmelegebb, esetleg ha szeptember közepén jösz biztosan elvarázsol a sok színnel játszó természet.

Royal Tyrell Museum - két órát tart autóval a Drumheller városka, ahol dinoszauruszok maradványait találtak. A helyi múzeumban megcsodálhatod a leleteket.

Jasper National Park - Jasper National Park, Kanada legnagyobb nemzeti parkja 400 km-re van Calgarytól. Az ország nagyságához képest ez még nincs nagyon messze ... Kétségkívül megíri az utat, útközben láthatod az Atabasca gleccsert. A csillagok kedvelőinek egy fontos érv, hogy ide látogassanak - Jasper a legnagyobb sötét égbolt parkja a világon.

Helyi közlekedés

Reptér: Calgary International Airport (YYC) - 19 km-re fekszik 19 km-re északkeletre a városközponttól. Fél órát utazol taxival a városközpontba, 30 CAD az út. Utazhatzs busszal is, a Calgary Transit 57-es, vagy a 430-as járata bevisz a városba, csak 8 dollárért.

Városi közlekedés: autóbuszt vagy C-train vonatokat használhatsz. Egy útra szóló jegy ára 3 dollár, 8.25 dollár a napi bérlet és egy hónapig érvényes jegy 57,50 dollárba kerül.