Angol szavak tanulása dalszövegekkel

Tanulj angol szavakat zenével és dalszövegekkel

Angol, vagy bármyelik más idegen nyelv tanulásánál fontos, hogy folyamatosan bővítsd a szókincsedet. Minél több szavat ismersz, annál jobban megérted az olvasot szövegeket és beszédet is. Az új szókincs tanulása nem nagyon szórakoztató, azért próbálj ki egy könnyű és élvezetes módszert.

Hallgasd a kedvenc dalodat és olvasd a dalszöveget

A kedvenc énekes vagy együttes dalai hallgatása szórakoztató és kikapcsolódás is egyben. Ha hallgatás mellet követed a leírt szöveget könnyeben megérted az egyes szavakat és az egész mondatokat és megérted miről szól a dal. Így gyorsan meg lehet tanulni az ismeretlen szavakat és könnyebb emlékezni rájuk ebben az összefüggésben.

Kezdetre lassú dalokkal próbálkozz, itt biztosan könnyebb lesz megérteni a szöveget mint például egy hip-hop szöveget. Rock bandák lassú balladái között válasszál ki néhányat. Ha nem ismersz ilyen dalokat, keress az neten.

A világhálón rengeteg előadó és a zenéjük található, itt vannak nemcsak az új sztárok, de 30 - 40 évvel előtti slágerek. Ha kimondottan szövegeket akarsz keresni, elég beírni a keresőbe az kedvenc előadó nevét és a "lyrics" szót. De próbalkozhatsz a YouTube-on is, ahol már vannak dalokm, ahol a kép aljába megjelenik a dalszöveg is.

Gyors és szórakoztató idegen szavak tanulása

Kezdetre próbladkozz az általunk összegyűjtött dalszovegekkel néhány ismert együttestől. Itt van az ABBA, Beatles, Pink Floyd és a Queen. Reméljük hogy azek közül rá talász ismert és kedvenc dalodra.

Válogatott dalszövegek

ABBA
Queen
Pink Floyd
Karácsonyi slágerek